koningshuis portretten
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima

In de portretten van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima zijn met name zegels van Wilhelmina type 'Veth' en de zegels Juliana type 'en profile' gebruikt. De zegels van Wilhelmina en Juliana hebben wat statige kleuren in het assortiment, denk aan het donkerbruin, oker en het paars van Máxima's jurk . Benodigd voor de diepte en schaduw zijn bijv. de zegels Beatrix 'Inversion'.

 

detail zegels prinses Alexia Detail postzegels Koningin Maxima
Detail zegels Koning Willem Alexander
Detail zegels Koningin Máxima

Prinsessen Amalia, Alexia en Ariane

In de portretten van de 3 prinsessen heb ik bewust gekozen voor meer kleur.
Omdat prinses Amalia tenslotte de toekomstige troonopvolger is heb ik deze zegels bewust gekozen.
Qua kleur is er namelijk een overgang van statige kleuren (zoals te zien bij de portretten van haar ouders) naar de jeugdige/moderne zegelkleuren die ook zijn gebruikt bij de portretten van haar zusjes.

detail zegels prinses Amalia detail zegels prinses Alexia detail zegels prinses Ariane
Detail zegels Prinses Amalia Detail zegels Prinses Alexia Detail zegels Prinses Ariane

 

Voor de postzegel kenners is daar een combinatie met zegels van Wilhelmina type 'Hartz' die een mooie jeansblauwe kleur heeft en de Juliana's type 'Regina' gebruikt. Prinses Alexia en prinses Ariane hebben nog meer felle kleuren in hun portret, wat een jeugdige uitstraling geeft.  Zo heeft de Wilhelmina type 'Konijnenburg' bijvoorbeeld een felle paarse kleur en ook de Beatrix type 'Struycken' heeft een felle geel in haar serie.